söndag 13 mars 2011

Vendel Ales Stenar

Mat skall vara roligt och gott, absolut inte något måste. När jag vill lyxa till det lite extra besöker jag någon av Sveriges bästa restauranger. En riktigt bra middag får kosta nästan vad som helst, om man vet att man får valuta för pengarna.


Bilden är från www.freefoto.com

Ett sådant besök var till exempel ”Vendel Ales Stenar” som ligger just vid hamnen precis under Ales Stenar på Österlen. Tidigare hette denna restaurang Vendels Mötesplats Österlen, och låg på annan adress. Det finns nästan inga gränser för de kulinariska upplevelser man får när man väljer deras avsmakningsmeny med 10 rätter. Självklart finns ett vinpaket som har nästan lika många viner. Lokalproducerade råvaror av bästa kvalitet är en självklarhet och omsorgen som lagts ned på varje liten detalj gör att man nästan kan tro att kockarna varit och hämtat var och en råvara hos respektive odlare eller köttbonde. Även serveringspersonalen håller högsta klass och har en gedigen kunskap om allt de serverar, samt en fantastisk känsla för service.

SVD publicerade nyligen en artikel om Sveriges allra bästa krogar och årets mat trender. White guide har premierat Vendel Ales Stenar med utmärkelsen ”Värt en resa”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar