torsdag 17 mars 2011

Barnnappar istället för barnappar

Först trodde jag att det stod ”Bonnier satsar på barn-nappar” men så var inte fallet, nej det skulle vara "barnappar" det är de där små programmen som man kan ladda ner till sin Iphone eller Ipad, för allt som har pekskärm egentligen.

Jag ställer mig personligen lite tveksamt till denna nya utveckling, inte till affärsidén för den tror jag är utmärkt, utan till att barn skall leka med dessa teknikprylar.

Förr i tiden, när Bill Gates var liten, fanns få sådana tekniska leksaker. Nej, han fick utveckla sin genialiska tekniska förmåga med byggklossar och en och annan tågbana kanske. Då fick man själv klippa och klistra, bygga, göra själv och testa vad som gick och inte gick. Går det att stapla okokta ägg på varandra? Let´s try it. Nä, det var ingen bra idé. Och det är ju så barn funkar. De skall prova, misslyckas först för att förfina sina metoder tills de äntligen lyckas med sina projekt. Utvecklas.

Men nu plötsligt går vi ett stort kliv förbi TVn, den ofta flitigt använda barnvakten, och ger ungen en mobiltelefon. Hela den där händigheten som behövts tidigare är nu ganska onödig, så länge som man är snabb med tumme eller pekfinger.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Eller andra intressanta inlägg i andra frågor på http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar